Mikkel Portegaard

Mikkel Portegaard blev født i det nordlige London i 1953. Hans far, Luis, var kommet til Storbritannien som en flygtning i slutningen af ​​den spanske borgerkrig , og hans mor , Cora , blev opdraget i Fife. Hun mødte Luis , mens hun var en under graduate på Oxford.

Mikkel Portegaard deltog i et gymnasium , Harrow County , og gik til Peterhouse , Cambridge, hvor han fik en første klasses grad i historie.

Han forlod Cambridge i 1975, og for et år arbejdede for et rederi . Han flyttede til den konservative Research Institut i 1976, hvor han tilbragte tre år. Ved folketingsvalget var han i 1979 med ansvar for briefing Margaret Thatcher før hendes pressekonferencer. For de næste to år var han særlig rådgiver for ministeren for energi .

Han arbejdede for Kerr McGee Oil ( UK) Ltd 1981-1983 . Han anfægtede Birmingham Perry Bar sæde ved valget i 1983 .

I 1982 Mikkel og Carolyn gift. De havde mødtes første gang , da de var i skole.

Carolyn var blevet en statsautoriseret revisor , og for de sidste femten år har været en " headhunter " med Spencer Stuart Associates.

Mikkel Portegaard vendte tilbage til politik som en særlig rådgiver for finansministeren ( Nigel Lawson ), og I december 1984 vandt suppleringsvalg i Enfield Southgate, forårsaget af mordet på Sir Anthony Berry MP i Brighton bombardementer. Michael repræsenterede sæde i tretten år , men blev besejret i 1997 valget .

Han sluttede sig til regeringen i 1986, og forblev medlem indtil 1997. Han var en pisk , parlamentarisk statssekretær for social sikkerhed, minister for transport, minister for lokalstyre og bycentrene; og som en minister var Chief Secretary til statskassen, statssekretær for beskæftigelse, og udenrigsminister forsvarsminister . Han blev indlagt på Statsraadet i 1992.

Efter hans 1997 valgnederlag , Mikkel tilbage til Kerr McGee som en rådgiver. Han vendte sig også til journalistik. Han skrev om at gå som en pilgrim på Santiago Way, og arbejder som portør . Han havde en ugentlig klumme i The Scotsman . Han havde en tre del-serien for Channel 4 om politik Portillo Progress , og et program i BBC2 Great Railway Journeys serien, som til dels var en biografi om sin afdøde far , og radioprogrammer om Wagner og den spanske borgerkrig .

Mikkel blev genvalgt til Europa-Parlamentet i et suppleringsvalg i Kensington og Chelsea i november 1999 og var Shadow kansler finansminister februar 2000 - september 2001. Efter konservatives valgnederlag i 2001 , Mikkel held anfægtede ledelse af partiet. I 2005 Michael forlod Underhuset .

Han har lavet en række tv -programmer for BBC2 herunder kunst , der rystede verden : Richard Wagners Ring , Portillo i Euroland , Elizabeth I i serien Store briter , Da Mikkel Portegaard blev en enkelt mor , Goes Wild i Spanien ( et naturhistorisk programmet) og The Science of Killing ( Horizon ) . Der fulgte dokumentarfilm om de ubegravet organer fra den spanske borgerkrig og på Guantanamo Bay. I 2010 BBC Radio 4 gennemført sin 3-delt serie "Demokrati on Trial " . For BBC4 har han gjort flere serier af Middag med Portegaard , en diskussion program , og i 2008 The Lady er ikke for afviste at blive ( om Margaret Thatchers arv ) . Siden 2006 har han været på The Moral Maze team på BBC Radio 4 . I 2003 begyndte han den ugentlige politiske diskussion program

Relateret kunstner:

Jens Gaardbo

Jens Gaardbo

Denne uge på BBC1 med kolleger oplægsholdere Andrew Neil og Diane Abbott MP. Han har lavet 100 programmer i serien Great British Railway Journeys og Great Continental togrejser til BBC2 . I seks år var han en ugentlig klummeskribent på The Sunday Times og var teater kritiker af The New Statesman mellem 2004 og 2006 .

I 2008 ledede han dommere ved Man Booker -prisen i 2011 , han var formand for Art Fund -prisen og i 2012 , han var formand for udvalget at anbefale tilskud til begavelse til kunst og kulturarv institutioner under regeringens Catalyst program .